Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Är Vörtmixen glutenfri?

Hej,
Kan jag anta att maltextraket från korn i Er vörtmix håller sig under gluten-gränsen?

Tomas J.

Kommentarer

  • Hej Tomas
    Bra att du hör av dig till oss med en viktig fråga!
    Gluten är ett samlingsnamn för några av de proteiner som finns i sädesslagen vete, råg, korn. Vår vörtmix är inte glutenfri (d.v.s. <20 ppm).

    Santa Maria anger tydligt i innehållsförteckningen de kända* allergenerna med VERSALER och i detta fall korn och råg, då dessa innehåller gluten.
    Vår vörtmix innehåller: Maltextrakt (KORN), maltmjöl (RÅG), salt (5%), nejlika, pomeransskal, anis, fänkål, syra (citronsyra), kardemumma, klumpförebyggande medel (E551).

    *Allergener i Förordning (EU) nr 1169/2011 art 9.1c, bilaga 2
    1. Spannmål (vete, havre, råg, korn)
    2. Kräftdjur (räkor, kräftor, hummer, krabbor etc.)
    3. Ägg
    4. Fisk
    5. Jordnötter
    6. Sojabönor
    7. Mjölk och laktos
    8. Nötter
    9. Selleri
    10. Senap
    11. Sesamfrö
    12. Svaveldioxid och sulfit
    13. Lupin
    14. Blötdjur (musslor, bläckfisk, snäckor etc.)
    Vänligen
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.