Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Har ni ändrat på Grillkryddan, Vitlök och Örter?

har ni ändrat på innehållet i grillkrydda original eller är det bara ny burk .Och varför mindre innehåll?
yvonne Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Yvonne
  Du är uppmärksam, och det gillar vi!
  Vi har ett långsiktigt arbete med att justera våra produkter som innebär att ta bort onödiga tillsatser, sänka salt och socker, läs mer om det HÄR och även för storköksprodukterna HÄR Vi passade därför på att justera receptet i samband med byte av förpackning.

  Grillkrydda (tidigare)
  Salt (51%), lök, paprika, jästextrakt, svartpeppar, tomat, ingefära, chilipeppar, spiskummin, vitlök, SELLERIFRÖ, klumpförebyggandemedel (E551), cayennepeppar, oregano, SELLERIEXTRAKT.
  Grillkrydda
  Salt (46%), lök (24%), paprika (16%), svartpeppar, tomat, naturlig arom, vitlök (1,7%), ingefära, chilipeppar (1,3%), spiskummin, SELLERIFRÖ, cayennepeppar, oregano, klumpförebyggande medel (kiseldioxid).

  Angående att vi har något mindre i burkarna (för en del, inte alla) kan du läsa om i ett tidigare inlägg: Nya burkarna: Varför har innehållet minskat och glasburken blivit lögre?

  Vänligen,
  Pia Konsumentkontakt
 • Hej! Vad bra ni sänkt salt , socker. Min fråga är ni har lagt till mer kryddor för smak jag undrar nu står det paprika 16%. Chilipeppar 1,3%. Hur många procent var det innan för det stod inte. Frågar för om det blir för mycket så får jag allergier av dessa. Undrar just om ni ökat detta och hur mycket mot innan
  Yvonne
 • Hej Yvonne!

  För att kompensera för det reducerade saltet och sockret har vi ökat mängden krydda lite, men det handlar om marginella procentenheter. Anledningen att vi nu deklarerar andel i procent och inte gjort det tidigare är på grund av en ny lag som införts.

  Skillnaden på innehåll är med andra ord väldigt liten 😀

  Hälsningar,
  Josefin
  Josefin
 • Vad otroligt korkat att ändra på ett uppskattat recept och förstöra för alla kunder som uppskattar era produkter!
  Det enda minskningen av salt och socker medför är sämre smak! Detta på en krydda dom finns just för sin smak. Erbarmligt korkat speciellt som den lilla minskning av salt och socker dom "profeterna" fått till stånd, knappast ens är mätbar när kryddan hamnar i maten! Idiotiskt! Hoppas ni inte förstört marknadens enda riktiga pommes-krydda också!? Har er produktutveckling övertagits av en konkurrent?
  Tobias Högberg
 • Tobias, förstår att grillkryddan är för dig en klassiker.
  Vi har starka påtryckningar från både myndigheter och konsumenter att vi har på tok för mycket salt, eller att vi överhuvudtaget har salt i våra kryddblandningar.

  Du har så rätt, det är känt att bl.a. salt och socker lyfter smak, precis som fett och alkohol.
  Pommesfrites krydda
  Jag har ingen kännedom om hur mycket det påverkat Pommeskryddan då jag inte använt den själv, men enlig information så har man tagit bort sockret helt, sänkt salthalten med 1% lagt till kryddor och tagit bort jästextraktet. Trots åtgärder vill vi alltid behålla den goda smaken även om den blir "förändrad".

  Ny sammansättning: Salt, kryddor (lök, paprika (7,0%), rostad lök (5,0%), tomat), ROTSELLERI.
  Tidigare: Salt (64%), lök, socker, paprika, SELLERI, jästextrakt.

  Det är inte lätt att vara alla till lags, men vår förhoppning är givetvis att den är minst lika god om inte bättre!

  Ha en fin kväll!
  Pia Konsumentkontakt
 • För en tid sedan mailade jag ang. kryddan Vitlök och örter med frågan om ni hade tagit bort den ur sortimentet. Fick då till svar att den numer heter Grillkrydda (vitlök &örter) samt att receptet är ändrat. Tyvärr måste jag säga att den blev en stor besvikelse, inte alls lika god som den gamla. Min förhoppning och önskan är att den gamla blandningen kommer tillbaka eftersom den har varit min krydda till det mesta i köket. Hälsningar Marie
  Marie Lindblom
 • Hej Marie,

  Det stämmer att Vitlök/Örter ersatts av Grillkrydda Vitlök/Örter. Ni är många som saknar det gamla receptet så vi får hålla tummarna att den kommer tillbaka i framtiden.

  Hälsning,
  Karin
 • Vad är naturlig arom som det står på innehållsförteckningen på min burk
  Stefan Jakobsson
 • Hej Stefan
  I vår Grillkrydda Vitlök och Örter är den naturliga aromen umami smak från jästextrakt.
  Hoppas det gav svar på din fråga!
  Pia Konsumentkontakt
 • Hoppas ni tar tillbaka den riktiga vitlök och örter,   vart super besviken då det nu är grillkrydda och den verkligen inte smakar bra och ännu värre när alla recept man har innehåller den gamla vitlök och örter
  Alexandra Göransson
 • Jag väntar på att vitlök örter ska komma tillbaka. Det var den bästa kryddan i sortimentet. Dumt att ta bort en uppskattad krydda som den. Ersättaren är inte i närheten.
  /Kerstin
  Kerstin Rönnlund
 • Vi är mycket tacksamma för alla synpunkter vi fått in gällande vår förändring av mångas favorit "Grillkrydda Vitlök & Örter". Det hjälper oss i vårt fortsatta arbete!

  För att alla inlägg ska vara så informativa som möjligt stänger vi tråden, d.v.s. så den inte blir allt för lång. Vi förmeddlar givetvis alla åsikter till berörda kolleger.

  P.S. Vi ser fortfarande antalet som läser inlägget och kan bevaka hur aktuell frågan är allt eftersom.

  Vi uppskatttar all kontakt med er, tack för att ni finns!
  Pia Konsumentkontakt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.