Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur framställs citronsyran ni använder?

Hej
Det är ju mycket diskussioner om det ena och det andra. Bl.a om hur man använder mögelsvampar för att framställa citronsyra. Hur framställs den citronsyra ni använder? Från frukt direkt eller med hjälp av mögelsvampar. Vilken typ mögelsvamp, i så fall?
Många hälsningar
margareta
Margareta

Kommentarer

  • Hej Margareta
    Tack för att du hör av dig med en viktig fråga för oss och för våra konsumenter.
    Citronsyra är det kemiska namnet på E330.
    Vi framställer inte Citronsyran själva utan köper den färdig.
    Läs gärna tidigare svar: Varför använder ni citronsyra?

    Livsmedelsverket beskriver citronsyran så här:
    Den framställs genom jäsning av kolhydrater med hjälp av mögelsvampen Aspergillus niger. Det är inte tillåtet att använda sådana stammar av Aspergillus niger som producerar toxiner (gifter) för att framställa citronsyra. Det anges i EU-regler, kommissionens förordning (EU) nr 231/2012, se länk nedan.
    Att använda mögelsvampar och bakterier vid livsmedelsframställning är inte ovanligt. Exempelvis används särskilda mögelsvampar för att framställa vissa typer av ostar och salamikorvar.
    Livsmedelsverket

    Vänligen,
    Pia Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.